10 de nov. 2011

El 20/12/2010, 4 establiments de turisme rural de l'Alt Camp s'han adherit al nou model de categorització.

Espigues
El 20 de desembre de 2010, el conseller en funcions Josep Huguet i les confederacions Concatur i Turalcat, han lliurat les primeres espigues del turisme rural català.
La nova categorització dels establiments de turisme rural (CaTR), de caràcter voluntari, permet identificar els estàndards i nivells de servei per a cada categoria concreta.
Les Cireres
En una primera fase, 88 establiments rurals d’arreu de Catalunya ja s’han adherit al nou model de categorització, que és de caràcter voluntari.
La nova categorització per espigues és fruit del treball conjunt de Concatur, Turalcat i la Direcció General de Turisme, i permetrà a l’Agència Catalana de Turisme millorar la promoció exterior d’aquest producte.

Rural Jordà
Trets bàsics del model de categorització del turisme rural de Catalunya
Masia Puig Adoll
Els paràmetres definitoris de cadascuna de les cinc categories en què s’estructura el model CatR agrupen les característiques següents: entorn de la casa i edificació; estances interiors i espai exterior; mobiliari i dotació de la casa; condicions de comercialització; serveis que s’ofereixen al visitant allotjat (restauració, acollida, salut...); i  activitats culturals, de turisme actiu, familiars o d’agroturisme que s’ofereixen.
Mas Cap de Ferro

Per identificar les 5 categories s’utilitza la representació gràfica de l’espiga (marró, per als establiments d’agroturisme, i verda per a la resta d’allotjaments rurals).
1 espiga    - Bàsica
2 espigues - Confort          - Les Cireres
3 espigues - Grand confort - Rural Jordà
4 espigues - Superior         - Mas Cap de Ferro 
                                         - Masia Puig Adoll
5 espigues - Superior premium

1 comentari: